Ønsker man at blive klogere, kan man gøre dette på mange forskellige måder. Man kan tilegne sig ny lærdom på mange forskellige måder – nogle af dem sjovere end andre. Mange finder ny lærdom gennem læsning, mens andre foretrækker at tilegne sig viden via mere håndgribelige og fysiske metoder.
Generelt handler det om at prøve nye ting og være i konstant udvikling. For når man udfordrer hjernen så vil den blive gradvist bedre til at tænke og dermed vil man blive klogere.
Artiklens indhold
Prøv med et udfordrende spil
En af de metoder man kan bruge til at udvikle sig og lære nyt er eksempelvis gennem forskellige vidensudfordrende spil. Og mange vælger da også at forsøge at blive klogere ved at spille forskellige former for spil. Her er der især to typer af spil, som er gode. For det første kan puslespil i høj grad gøre, at man udfordrer sin hjerne, hvilket i sig selv er med til at gøre en klogere. Også brætspil kan gøre, at man kan blive klogere. Det kommer naturligvis i høj grad an på selve de spil man vælger. Men næsten uanset hvad, så vil bare det faktum, at man holder sin hjerne i gang være af stor værdi.
At udfordre hjernen med vennerne
Skal man lære noget nyt er det altid lidt sjovere, hvis man kan gøre det sammen med nogle andre. For på den måde vil man uden tvivl blive bedre til at håndtere den nye viden, da man efterfølgende kan snakke sammen om det. Især er et brætspil godt at spille med vennerne. Det kan man gøre forskellige steder og det mest oplagte er, at man spiller det derhjemme. Så kan man invitere venner og familie på besøg således, at man rigtig kan hygge med nogle gode brætspil. Det er ikke kun godt for hjernen, men også godt for ens sociale liv. For det at tage en god snak over et brætspil kan være vældig hyggeligt og give anledning til mange gode stunder i godt selskab.
Det kan dog nogle gange være dejligt at kunne nyde hinanden selskab uden nødvendigvis at skulle snakke så meget sammen. Sidder man for eksempel og løser et puslespil, vil man ende med at føle sig tættere på hinanden, selvom man ikke udveksler et ord.
Hele situationen man opstiller omkring spillet kan være en slags læring. Man lærer både noget om relationen til den anden man spiller brætspil eller puslespil med samtidig med, at man lærer noget om sig selv.
Trivialviden med brætspil
Der findes mange forskellige typer af brætspil. Hvor mange puslespil for det meste minder meget om hinanden undtagen det faktum, at de har forskellige billeder på forsiden, så er det anderledes med brætspil. De kan nemlig være langt mere forskellige. Nogle af de brætspil man kan få kan man også indholdsmæssigt lære noget nyt af. For eksempel er der visse spil, som man får mere almen viden af. Det kan være et brætspil, som tager udgangspunkt i forskellige spørgsmål. Uanset om man kan svare eller ej, vil man lære noget. For enten vil man blive bekræftet i sin egen viden eller også vil man lære noget nyt.
Det kan også i nogle tilfælde være, at man får ny viden med sig fra puslespil. Det kan for eksempel være, at motivet på ens puslespil er et land- eller verdenskort. Her kan man ikke undgå at lægge lidt mærke til hvilke lande, der er ved siden af hinanden og hvad de forskellige lande hedder. På den måde er det både muligt at lære nye og spændende ting hvis man spiller brætspil og puslespil.
Der er altså masser af viden og udfordringer at hente i både pusle- og brætspil. Og dyrker man disse regelmæssigt er det en rigtig god måde at tilegne sig ny viden på.