De danske mini-zoos er velbesøgte

Stort set alle børn elsker dyr. De elsker at se på dem, lege med dem og røre ved dem. For børn er dyr magiske og fascinerende. Derfor er det ikke til nogens store overraskelse, at de danske mini-zoos er meget velbesøgte. Især i de varme dage i sommerhalvåret, hvor dyrene er ude, og børnene kan komme helt tæt på dem og i nogle tilfælde endda kan komme helt ind indhegningen til dem.

Engang skulle de zoologiske haver være så store som mulige med kæmpestore dyr som elefanter, giraffer og isbjørne. Og det har da også sin charme at se de store dyr så tæt på. Men for de helt små børn, så er der noget virkelig sjovt ved at komme helt tæt på dyrene og kæle og klappe for dem. Det skyldes, at børn for det meste husker bedre, når de får lov til at mærke noget tæt på, frem for blot at se en isbjørn langt væk bag glasset. De danske mini-zoos giver de små børn oplevelser med dyr i deres øjenhøjde.

Vil du også gerne besøge et mini-zoo med din familie? Så læs med her, hvor du kan lære mere om de forskellige mini-zoos i Danmark.

Munkholm Zoo – dyreoplevelser i øjenhøjde

På Djursland ligger Munkholm Zoo, som er en lille zoologisk have i øjenhøjde med især de yngste i familien. Her er der nemlig stor mulighed for at komme helt tæt på dyrene og klappe dem, mens der også er mulighed for at se nogle af de større dyr så som aber, ræve og meget mere.

I Munkholm Zoo er der mere end 400 dyr, fordelt på over 90 arter. Her er der altså lagt op til en forrygende dag med familien, hvor børnene vil være fyldt med oplevelser, når dagen står på hæld. Så bor I på Djursland, eller planlægger I en sommerferie til en af de dejlige områder nær Ebeltoft eller Grenå, så smut forbi denne mini-zoo for en oplevelse, som børnene sent vil glemme.

Hobro Mini Zoo – Tæt på naturen

Tag en helt fantastisk tur forbi denne mini-zoo beliggende i Hobro. Her er der masser af plads til de energiske børn, der elsker at løbe rundt sammen med den store parks dyr. Og her er der masser at se – lige fra de velkendte danske bondegårdsdyr til studser, lamaer og papegøjer.

Denne zoo er ideel for de mindste, der garanteret kan navnene på de fleste af disse dyr, som de har set i Tv’et eller i billedbøger. Tag derud en solskinsdag, og planlæg gerne at bruge hele dagen derude. Eller i hvert fald indtil børnene bliver trætte. Er I kørt i bil, kan I godt regne med, at I har nogle trætte børn, når I kommer hjem. For Hobro Mini Zoo er fyldt med aktiviteter, og der er masser af plads, som børnene kan boltre sig på.

Glad Zoo – Mulighed for at fodre dyrene af egen hånd

Endnu en mini-zoo i Jylland. I denne er der mulighed for at komme helt tæt på dyrene, når der er fodring, hvilket mange børn synes er rigtig glædeligt. Generelt bliver der taget rigtig godt hånd om de mindste på denne mini-zoo, hvor der er masser af aktiviteter, som de kan tage del i og være centrum for sammen med havens dyr.

Hvis I vil af sted til denne hyggelige mini-zoo, så pak en lækker madpakke, og tag af sted en solrig dag. Så er I garanteret en hyggelig dag med familien, som I alle kan tænke tilbage på. Hvis der ikke er nogen mini-zoo tæt på der, hvor I bor, så læg det gerne sammen med en ferie i Danmark. Der er nemlig ikke noget, der siger feriestemning, som en tur ud i naturen med familien.

Nymarksminde mini-zoo

Endnu en dansk mini-zoo finder vi hos Nymarksminde i Nordjylland. Her består bestanden af dyrene i mini-zoo primært af velkendte danske dyr som f.eks. kaniner, grise, geder, heste o.lign. Dertil har Nymarksminde også en flot bestand af kronhjorte, som man kan se.

Udover en mini-zoo rummer Nymarksminde mange andre gode aktiviteter for børnefamilier. Der er bl.a. en stor legeplads, fodboldgolf, traktorture og trækketure med heste.

Disclaimer
Previous PostNextNext Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *